26-28.07.2019.

Neverne bebe

Bend je 1993. godine osnovao bivši klavijaturista Nove Zemlje, Smak i Frenki Milan Đurđević. U prvoj postavi bili su Vladan Đurđević (bas gitara), Bane Jelić (bivši član benda Viktorije, gitara), Čeda Macura (bubnjevi) i Puniša Zeljković, također poznat kao Billi King (vokal). Prvi nastup benda imao je 4. aprila 1993. u Beogradu. Debi benda, progresivni rock orkestar Neverne Bebe I izašao je 1994. [1] U njemu su predstavljeni hitovi "Veliki je Bog" i "1000 godina". Neverne Bebe Ujedno sam imao i naslovnu stranu pesme "Daire" ("Tambourine"), koju je prvobitno izdao bivši bend Smak, Milan Đurđević. U verziji Neverne Bebe gostuje Smak gitarista Radomir Mihajlović Točak.

Nakon uspjeha prvog albuma, Macura i Jelić napustili su bend. Gitarista Saša Ranđelović (bivši član Čuture i Oblaci), bubnjar Dušan Šubarević i pevačica Gorica Ponjavić postali su novi članovi benda. Ovaj sastav održao je svoj prvi koncert u Podgorici 25. maja 1994. godine. Godine 1996. bend je počeo snimati svoj drugi studijski album. Krajem 1996. Billi King napustio je bend i zamijenio ga je Aleksandar Tasić, au kolovozu 1997. Šubarević je napustio bend i zamijenio ga je Goran Marinković. Neverne Bebe II izašao je 1997. godine, uz hitove "Godine srama", "Divlje svinje", "Stranac" ("Fereigner") i kultnu baladu benda dvoje

Godine 2001. bend je izdao album Neverne Bebe III - Južno od sreće, koji je bio više pop-rock-orijentisan od prethodnih izdanja benda. Na albumu su nastupili hitovi "Ljubav", "Balkan" i "Gotovo" ("Over").

Vokalisti Ponjavić, Tasić i Marinković napustili su bend 2003. godine, a dvije pjevačice Jelena Pudar i Jana Šušteršič i bubnjar Duca Ivanišević pridružili su se bendu. Ovaj sastav održao je svoj prvi koncert u Herceg Novom. Godine 2004. bend je izdao album Neverne Bebe IV - Dvoje - The Best Of (Nevjerni bebe IV - Par - Best Of), u kojem su se pojavili ponovo snimljeni hitovi i dvije nove pjesme.

Ivanišević je 2005. godine zamijenio Vladimir Ružičić. Godine 2006. bend je nastupio kao bend na Toto koncertu na beogradskom Tašmajdanskom stadionu i počeo da snima svoj peti album. ... Iza oblaka (... Beiond the Clouds) je izašao 2007. godine. Na albumu je bila balada "Boje duge" ("Boje duge") snimljena sa frontmanom Parni Valjak Aki Rahimovskim. Godine 2008. bend je nastupio kao uvod na Lenni Kravitz koncertu u Beogradskoj areni.

Godine 2010. bend je objavio singl "Uzmi boje", koji je najavio njihov šesti studijski album. Međutim, u martu 2011, Jana Šušteršić je napustila bend, seli se u SAD. Zamijenila ju je Tijana Sretković, koja je u više navrata nastupala s bendom.

Godine 2012. bend je izdao svoj šesti studijski album pod nazivom Praštam (I Forgive). Pored Sretkovića, Praštam je imao još jednog novog člana, Andreju Stojić (akustična gitara). Album, objavljen u standardnom i deluke izdanju, imao je gostovanja hrvatske pjevačice Vanne, na stazi "Za tvoje oči" i makedonskom gitaristu Vlatku Stefanovskom, na stazi "Dan tvoj" ("Tvoj"). Dan "). [10] Samo nekoliko meseci nakon izlaska albuma Stojić je zamenio Nemanja Savić, pevač hard rock / heavi metal benda Atlantida. Pored akustične gitare, u Neverne Bebe Savić svira i udaraljke i peva prateće vokale. Godine 2013. bend je snimio pjesmu "Ovo je kraj", prvobitno objavljenu na Praštamu, sa članovima Crvene Jabuke. Nova verzija je objavljena na albumu Crnog Jabuka Nek 'bude ljubav . 28. decembra 2013. godine, grupa je proslavila 20 godina rada koncertom u Kombank Areni. Godine 2014 bend je snimio pjesmu "Rekvijem" za produkciju Kruševačkog narodnog pozorišta "Kraljica ljepote" Leenana Martina McDonagha, objavljujući je kao singl.

U decembru 2014. bend je objavio singl "Kad te probude", u junu 2015. singl "Tu kraj nas", I u februaru 2016. singl "Priča o nama", sva tri najavljuju sedmi studijski album grupe, Priča o nama, koji se očekuje da bude objavljen u proleće 2016.