26-28.07.2019.

Negative

Pojavili su se 1999. godine za vreme bombardovanja. Ivana je nakon raspada grupe TAP 011 odlučila da krene da se bavi muzikom koja je daleko više u njenoj prirodi. Srećom naleće na ''klince'' iz kraja koji vole da praše. Dogovaraju se da naprave nekoliko zajedničkih proba i iz toga se izrodilo nešto što je momentalno privuklo pažnju svih očiju okrenutih ka muzičkoj sceni Srbije. Nastao je NEGATIVE. 


U decembru 1999. je izašao i njihov prvi album takodje nazvan Negative. Kao totalno osveženje na sceni automatski su se pojavili kometari novinara i kritičara da momci iz benda nisu snimali album, već profesionalni muzičari, a da su ''klinci'' tu samo da se slikaju. Bend 2000. godine ucestvuje na turneji ''Izadji na crtu'' i za period od samo 4 meseca svira skoro stotinu koncerata, na kojima glasno demantuje prethodno spomenute osude, dok publika uživa u energiji koju emituju na svojim nastupima. 


Poneseni dobrom energijom 2001. ulaze u studio i snimaju svoj drugi studijski album ''Ni ovde ni tamo'' koji izdaju za PGP i nastavljaju sa redovnim koncertnim aktivnostima. 


U februaru 2004. godine neplanirano se pojavljuju na Beoviziji sa pesmom ''Zbunjena'' i pobedjuju. Zbunjena postaje instant hit, tako da bend dobija momentalnu ponudu od CITY REC. za snimanje albuma... Nekoliko meseci kasnije pojavljuje se ''Tango'', koji prikazuje bend u jednom daleko zrelijem svetlu i novom stilizovanijem imidžu, a time i svakako podiže njihovu popularnost. U narednom periodu sledi ''Tango Tour 2004-2005'' kada sviraju u skoro svim vecim gradovima Srbije, BiH i CG. U tom trenutku uveliko uživaju status jednog od najmoćnijih i najenergičnijih LIVE bendova sa ovih prostora. 

 

Onda je moralo da se ode na manju pauzu da bi frontwoman benda Ivana Pavlović postala Ivana Peters i posvetila se svojoj trudnoći i radjanju Sare... Pauza traje skoro pune 3 godine. Dok Ivana podiže Saru, ostali članovi benda se ne udaljavaju iz sveta muzike radeći na raznim projektima kao sto su muzika za filmove, reklame, pozorišne predstave i gostovanja na albumima razinih izvodjača. 


Na leto 2008. bend odlučuje da se ponovo okupi i kreće da radi na stvaranju novih pesama za četvrti studijski album i njihov ''comeback'' na muzičku scenu. Pripreme traju nekoliko meseci i bend dolazi na ideju da novi album snimi u LIVE verziji. Januara 2009. u idealnim studijskim uslovima, svirajući kao na probi, u jednom trenutku pritiskaju REC i nastaje ''Spusti me na zemlju''. Nastavljaju saradnju sa CITY REC i album se pojavljuje u prodaji krajem aprila 2009. Sada ostaje samo da tu energiju podele sa svojim fanovima širom EX YU na turneji koja će uslediti tokom leta i jeseni 2009 god.
Pred leto 2011 planira da se povuče u svoju "prostoriju za vežbanje" i da krene da uobliči ideje koje su se rodile u prethodnom periodu. Zamisao im je da krajem godine započnu snimanje 5. studijskog albuma. Kako oni kažu, biće najenergičniji do sada.