26-28.07.2019.

Freedom

Hard rok /stoner rok trio iz Podgorice Freedom završio je svoj prvi EP na kome se nalaze četiri autorske numere. Od srijede (16. novembra) izdanje se može besplatno preslušati i preuzeti sa platforme Bučan Pas. Bend čine bubnjar Ivan Mandić, basista Boris Đurđić i vokal i gitarista Rade Vukčević.

Pjesme koje je donio njihov prvi EP donijele su dosta uticaja bluesa, jazza, funka, rnr-a, hard i stoner rocka i metala Od Blind Lemon Jefferson-a i JJ Cale-a pa do Rammstein-a, Slipknot-a i Killswitch Engage-a.

„Hurricane sa našeg EP-a je možda sjajan primjer te sinergije. Kreće južnjački, završava kao Hellfest, a sredina je Maceo Parker meets Lenny Kravitz. A EP sigurno kači Panteru, Soundgarden, Down, Kyuss, Tool“ – objašnjavaju članovi grupe Freedom.

Bend koji je prvim izdanjem i odličnim klupskim svirkamakao i nastupom na beogradskom Dev9t festu već zavrijedio značajnu pažnju, otkriva da u današnjoj muzici: „Nije toliko problem u kreativnosti koliko u autentičnosti, a ona dolazi originalnom manifestacijom uticaja svih naših uzora u kombinaciji sa trenutnim emotivnim stanjem i muzičkim namjerama. Sigurno će biti potrebno malo vremena da se naš zvuk konkretizuje, ali se oslanjamo i na to da imamo dosta šaren zvuk u vremenu kad se svi trude da budu tržišno kanalisani stilom, žanrom, imidžom itd. To je jaka osnova za stvaranje bogatog i šarenog repertoara.“